Al Jazeera Balkan počinje sa radom u septembru

Bez autora
Sep 21 2011

Televizija Al Jazeera za Balkan trebalo bi da počne sa radom u septembru i emitovat će program na lokalnim jezicima za gledaoce u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Al Jazeera Balkan bit će 23. program u okviru Al Jazeera mreže, a osim na zemaljskom signalu u BiH, bit će dostupna kod glavnih kablovskih operatera u regionu, kao i na satelitu. Ova televizija emitovat će program u visokoj (HD) rezoluciji, a koristiće postojeće resurse i materijale sa Al Jazeerenih kanala na arapskom i engleskom jeziku. Glavni studio bit će u Sarajevu, a regionalni centri u Beogradu, Zagrebu i Skoplju. Televizija će imati dopisnike u Podgorici, Prištini, Mostaru i Banjoj Luci, kao i u Washingtonu, Londonu, Briselu, Berlinu, Beču, Moskvi, Istanbulu, Jerusalemu i Pekingu, a koristit će i mrežu od više od 70 stranih dopisništava koje Al Jazeera mreža ima širom svijeta.

Al Jazeera Balkan počinje sa radom u septembruTelevizija Al Jazeera za Balkan trebalo bi da počne sa radom u septembru i emitovat će program na lokalnim jezicima za gledaoce u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Al Jazeera Balkan bit će 23. program u okviru Al Jazeera mreže, a osim na zemaljskom signalu u BiH, bit će dostupna kod glavnih kablovskih operatera u regionu, kao i na satelitu, saopšteno je iz iz pres službe Al Jazeere.

Ova televizija emitovat će program u visokoj (HD) rezoluciji, a koristiće postojeće resurse i materijale sa Al Jazeerenih kanala na arapskom i engleskom jeziku.

Glavni studio bit će u Sarajevu, a regionalni centri u Beogradu, Zagrebu i Skoplju. Televizija će imati dopisnike u Podgorici, Prištini, Mostaru i Banjoj Luci, kao i u Washingtonu, Londonu, Briselu, Berlinu, Beču, Moskvi, Istanbulu, Jerusalemu i Pekingu, a koristit će i mrežu od više od 70 stranih dopisništava koje Al Jazeera mreža ima širom svijeta.

Iz Al Jazeere za Balkan saopštili su da trenutno imaju 90 zaposlenih, a da će naredne godine biti 170 zaposlenih.

Al Jazeera je pokrenuta 1996. godine kao prvi nezavisni arapski informativni kanal na svijetu. Mreža se danas sastoji od Al Jazeera kanala na arapskom i engleskom jeziku, Al Jazeera  dokumentarnog kanala, petnaest sportskih kanala, dječijeg programa, programa uživo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik